Badkamer Pieck - Kuntzelaers

Publicatiedatum: 07-08-2019

Badkamer Pieck - Kuntzelaers Badkamer Pieck - Kuntzelaers Badkamer Pieck - Kuntzelaers Badkamer Pieck - Kuntzelaers
Badkamer Pieck - Kuntzelaers Badkamer Pieck - Kuntzelaers
Badkamer Pieck - Kuntzelaers Badkamer Pieck - Kuntzelaers
Badkamer Pieck - Kuntzelaers Badkamer Pieck - Kuntzelaers
Badkamer Pieck - Kuntzelaers Badkamer Pieck - Kuntzelaers

Klant aan het woord
‘Niet bang zijn om groot te denken’

Een tijdloze badkamer, passend in hun tussenwoning in jaren-dertigstijl, waarop ze beiden zo trots zijn en waarin ze nu een jaar of zes wonen. Dat wilden Bendja Pieck en Noëlle Kuntzelaers uit Venlo. En die badkamer met een fraaie mengeling van stijlen kregen ze, ook dankzij Baderie Horst. “Eerst wilde ik na het douchen altijd zo snel mogelijk die badkamer weer uit. Nu kom ik er helemaal tot rust…”

Hoe zouden we onze stijl willen noemen? We wilden graag een badkamer met een industriële look, aangevuld met nostalgische elementen. Hoe vaak kies je een nieuwe badkamer? Een keer of twee misschien? Dus wilden we het goed doen”, aldus Noëlle, die docent is in onder meer kunstgeschiedenis. “Die mengeling van stijlen, die hadden we al een tijd in ons hoofd.”

Slim inrichten
Bendja vervolgt: “Het begon toen we gingen snuffelen bij Baderie Horst. Daar deden we ideeën op. Het grootste vraagstuk was om de ruimte, die bij ons beperkt is, zo slim mogelijk in te richten. Met name daarin heeft Baderie Horst, in de persoon van Joep Gommans, ons enorm geholpen. Alles werd in één lijn opgesteld, zodat we een vrije doorloop naar de douche hebben tussen het eiken wandmeubel en de wasbak aan de ene kant en de designradiator aan de andere zijde.”
In een buitenmuur zat eerst een buitendeur, maar het tweetal besloot dat deze weg mocht. Hij is vervangen door een bovenraampje. Dat zorgt voor voldoende daglicht, terwijl de mogelijkheden om een ruime douche te maken er aanmerkelijk door werden vergroot. “We kozen bewust voor één wastafel, terwijl je tegenwoordig heel vaak een dubbele ziet. Het allemaal als doel om de ruimte groter te laten ogen.”

Keurig meegedacht
De douchewand is van glas, gevat in een matzwart gelakt metalen frame. De ronde spiegel van buitengewoon grote afmeting zorgt voor extra ‘ruimte’. “Je moet niet bang zijn om groot te denken”, lacht Noëlle. Ook vallen de handgemaakte tegels op, achter het wc-blok, dat schuin in een hoek is geplaatst. “Nog zo’n slimmigheidje, dat ruimte bespaart”, vindt Bendja. “Daar zouden we zelf niet op gekomen zijn.”
“Na een paar schetsen op papier en een digitaal ontwerp waren we er al uit. Joep vond onze stijl zelf ook erg leuk. Binnen drie weken was de aanleg klaar, alleen kwam het meubel pas wat later. Er werd keurig meegedacht over bijvoorbeeld de hoogte van stopcontacten, zodat er nu ook eentje onzichtbaar achter onze Sonos-speaker zit. Bestaande leidingen werden keurig netjes in de muur weggewerkt. We hebben zelfs vloerverwarming gekregen, over de oude vloer heen!”
“Prettig waren onze app-contacten met uitvoerder Edwin Weerts. Overdag werken wij beiden en dan zie je elkaar immers niet. ’s Avonds werd er dan wel eens een berichtje uitgewisseld. Erg fijn!”

Download hier het hele artikel met meer foto's


< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.