Badkamer familie Pasman-Verhagen

Publicatiedatum: 02-11-2018

Badkamer familie Pasman-Verhagen Badkamer familie Pasman-Verhagen Badkamer familie Pasman-Verhagen Badkamer familie Pasman-Verhagen
Badkamer familie Pasman-Verhagen Badkamer familie Pasman-Verhagen
Badkamer familie Pasman-Verhagen Badkamer familie Pasman-Verhagen
Badkamer familie Pasman-Verhagen Badkamer familie Pasman-Verhagen
Badkamer familie Pasman-Verhagen Badkamer familie Pasman-Verhagen

Klant aan het woord
‘Van het resultaat geniet je elke dag weer’


Het is bijzonder wonen in een rijksmonument uit omstreeks 1680. Hanneke Verhagen en Rini Pasman hebben hun eeuwenoude woning in hartje Huissen in de loop van de jaren naar eigen inzicht kunnen aanpassen. Het resultaat is smaakvol, met respect voor de historie van het prachtige pand. Hun nieuwe badkamer is voorzien van gemakken die het leven vandaag de dag zo aangenaam maken. Maar ook hier weer met een eigen twist.

Hanneke woont sinds 1986 in het huis, toen ze het nog met twaalf anderen deelde. “Er zaten destijds wel zes ‘appartementen’ in. Op een bepaald moment kocht ik de helft van de woning. Nadat ik Rini leerde kennen, kregen we de kans om de hele woning te kopen.” Daarna kon het grote verbouwen beginnen. “Van 48 (!) ruimten gingen we uiteindelijk terug naar 26”, vertelt Rini lachend. “We deden heel veel zelf, in gedeelten.”

Hels karwei
Uiteindelijk was ook de badkamer aan de beurt. Hanneke: “We wilden graag iets nieuws. Zo’n tweeënhalf jaar geleden zijn we ons gaan oriënteren. Gebr. Janssen heeft hier al eens zinkwerk gedaan. En als iets goed voelt, dan gaan wij ervoor. Dus hebben we meerdere keren uitgebreid overlegd met hun adviseurs. Zij hebben enorm goed meegedacht. Zo begin je vol vertrouwen aan het project.”
Daarvoor moest eerst de betonnen vloer, op zwaluwstaartplaten over de houten balklaag gestort, eruit. “Dat hebben we zelf gedaan. Eronder zit immers een oud, gestuct plafond. Dat wilden we sparen en dat zou anders erg veel tijd gekost hebben. Dus zijn wij voorzichtig gaan slijpen en bikken. Een hels karwei, maar de moeite waard.”

Rust en warmte
Een nieuwe betonvloer ving het afschot – van acht (!) centimeter – in de eeuwenoude ondervloer op. Hanneke en Rini kozen voor een natuurlijke look. Het eiken badkamermeubel is op maat gemaakt en minimalistisch en robuust tegelijk gehouden. “Ik heb niet zo veel met meubels, zie liever bergruimte weggewerkt in de muren”, zegt Hanneke. En dat gebeurde met een inbouwkast en ‘slimme’ nisjes, die flesjes en potjes aan het oog onttrekken. Die rustige indruk wordt nog versterkt door de ‘aardse’ tegels tegen de achterwand, die meteen bij binnenkomst opvallen.
Bijzonder is ook het stucwerk. De stukadoor kreeg de vrije hand, al vond het tweetal dat aanvankelijk wel érg letterlijk geïnterpreteerd. Rini legt uit: “Pas na een poosje begonnen we door te krijgen hoe perfect juist die ruwe afwerking bij de rest past.” De grijstinten op de wanden zorgen voor rust en warmte. De grote, fraaie doorloopdouche is dé blikvanger.
“Ook tijdens het werk bleef Gebr. Janssen meedenken, met goede, praktische oplossingen. Er werd netjes gewerkt, met minimale overlast. En we hadden één aanspreekpunt. Fijn én handig, want hoe vaak verbouw je immers een badkamer? Van het resultaat genieten we elke dag weer!”

Download hier het hele artikel met meer foto's

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.