Beroepskeuzeorriëntatie

Publicatiedatum: 02-09-2021

Beroepskeuzeorriëntatie Beroepskeuzeorriëntatie Beroepskeuzeorriëntatie Beroepskeuzeorriëntatie
Beroepskeuzeorriëntatie Beroepskeuzeorriëntatie
Beroepskeuzeorriëntatie Beroepskeuzeorriëntatie
Beroepskeuzeorriëntatie Beroepskeuzeorriëntatie
Beroepskeuzeorriëntatie Beroepskeuzeorriëntatie
On Stage: leerlingen snuffelen aan de praktijk

Leerlingen van vmbo-scholen zijn vóór de zomervakantie op bezoek geweest bij Gebr. Janssen. Dat gebeurde in het kader van het maken van een beroepskeuze via het project On Stage.

De installatie- en elektrotechniek wil meer jongeren warm maken voor een baan in de beroepsgroep. Immers: hoe meer jongeren in het middelbaar onderwijs kiezen voor een technisch profiel, des te groter is de kans dat ze later ook echt in deze branche gaan werken. Een van de initiatieven om dit te stimuleren is het project On Stage.

Instroom op gang krijgen
On Stage helpt vmbo-leerlingen bij het maken van een beroepskeuze. Bij On Stage maken de jongeren echt kennis met hun mogelijk toekomstige beroep via onder meer een Doe Dag. In onze regio is Gebr. Janssen een van het vijftal bedrijven dat de deuren voor geïnteresseerde jeugd open zet.
74 leerlingen brachten (verdeeld over een hele week en over diverse bedrijven) een bezoek voor voorlichting en een doe-activiteit. Ze gingen met een zelfgemaakt werkstuk naar huis. Gebr. Janssen werkt hier graag aan mee omdat we beseffen dat deze trajecten noodzakelijk zijn om nieuwe en grotere instroom op gang te krijgen.

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.