Besparen op energieverbruik

Publicatiedatum: 07-11-2016

Besparen op energieverbruik Besparen op energieverbruik Besparen op energieverbruik Besparen op energieverbruik
Besparen op energieverbruik Besparen op energieverbruik
Besparen op energieverbruik Besparen op energieverbruik
Besparen op energieverbruik Besparen op energieverbruik
Besparen op energieverbruik Besparen op energieverbruik

PROJECT IN BEELD - 360 Noord-Limburgse huizen gaan energie besparen


Gebr. Janssen renoveert op dit moment de daken van 360 woningen in de kop van Noord-Limburg. Dat gebeurt in opdracht van woningcorporatie Wonen Limburg in Roermond, die de woonlasten voor haar huurders zo laag mogelijk wil houden. Daarbij hoort het besparen op energieverbruik. De 360 woningen worden gerenoveerd van energielabel E naar een gemiddeld energielabel B.

We werken daarbij samen met specialist in gevelrenovatie Driessens uit Panheel. Bij de opdracht hoort namelijk ook het isoleren van de gevels en de kruipruimtes. Verder loopt in deze verbeteringen van de woningen gelijktijdig een project met PV-panelen. De bewoners, zowel huurders als huiseigenaren, zijn persoonlijk door Gebr. Janssen en Driessens tijdens ‘keukentafelgesprekken’ enthousiast gemaakt hiervoor te kiezen.
De woningcorporatie hechtte veel belang aan deze gesprekken. Voor Gebr. Janssen, dat zich al meer dan 25 jaar in de regio begeeft op de particuliere markt met dak- en installatiewerk, is zo’n persoonlijke benadering allerminst nieuw. En zo hebben we de bewoners ook geadviseerd om hun steentje bij te dragen aan het milieu.

Het project moet in het eerste kwartaal van 2017 worden opgeleverd. De daken zijn of worden geïsoleerd en hierbij worden ook de bestaande pannen ook vervangen. Alles wordt onder Norm 15 Daksysteemgarantie-plus uitgevoerd. Dit kan alleen doordat Gebr. Janssen (al zo’n tien jaar) ‘Gecertificeerd Dakmeester’ is. Dit levert een bijzonder hoge kwaliteitsgarantie op.

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.