Bij de koffieautomaat met...

Publicatiedatum: 18-04-2017

Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...

Bij de koffieautomaat met...Ramon van Loon, dakdekker
‘Geef mij een brander en ik maak het zo mooi mogelijk’


Van huis uit is Ramon van Loon timmerman, maar de Boxmerenaar is alweer ruim twintig jaar actief als dakdekker. “Alleen platte daken”, haast hij zich te zeggen. “Dat doe ik het liefst. Ik krijg er nooit genoeg van, kan wel zes dagen in de week werken, echt waar.”

Ramon van Loon wilde zoals gezegd eigenlijk timmerman worden. Maar hij was niet voor de schoolbanken bestemd en vond een baan in de wegenbouw. “Ik wilde met m’n handen aan de slag, maar het mooie van echt ‘iets maken’ ontdekte ik pas toen ik aan de slag ging bij Gebr. Janssen. En dan is dakdekker een geweldig beroep; ik moet namelijk buiten zijn, binnen kan ik het niet uithouden. Of het nu renovatie of nieuwbouw is, maakt me niet uit. Het is juist die afwisseling die het werk interessant houdt.”

“Geef mij een brander en ik maak het zo mooi mogelijk. Ik vind dat je altijd netjes moet werken. Ik kan er niet tegen als ik ergens de klodders aan zie hangen, al is het dan misschien een dak wat je vanaf de straat niet ziet. Het moet gewoon netjes en goed zijn, begrijp je? Daarom vind ik renovatiewerk ook zo mooi. Je maakt daarbij van iets wat oud en vaak helemaal verweerd is, weer iets heel moois. Dat is kicken.”


< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief