Bij de koffieautomaat met...

Publicatiedatum: 10-09-2019

Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...

Bij de koffieautomaat met...Sjaak Thoonen, service-dakdekker
‘Geen dag spijt gehad’

Een carrière kan ooit een vreemde wending krijgen. Sjaak Thoonen werkte in de champignonteelt, totdat de klad kwam in de branche. Sjaak raakte werkloos. “Mijn motto is dat je nergens moet vastroesten, dus na mijn ontslag pakte ik direct de draad op. Ik kwam hier elke dag aan het bedrijf voorbij en ik kende de toenmalige directeur, Jan van den Heuvel, persoonlijk. Ik sprak hem aan en hij vroeg me direct of hij iets voor me kon betekenen.” Het was 2005 en Sjaak Thoonen werd dakdekker…

“Het was een compleet andere branche, natuurlijk. Maar bij Gebr. Janssen krijg je de kans het vak te leren. En zo ging ik op m’n 52e nog de nodige cursussen volgen. Verder heb ik veel aan mijn collega’s te danken, die me gelijk ‘meenamen’ in het werk. Ik leerde dat een dak vele facetten heeft. Eenmaal klaar ziet het er vanaf beneden gezien misschien allemaal eenvoudig uit, maar er komt veel bij kijken. Inmiddels werk ik als een van de vier servicemonteurs voor daken. ’s Avonds krijg ik op de app de opdrachten door en weet ik wat me de volgende dag te doen staat. En elke dag is weer anders.”

“Ik ga 18 september met pensioen, ben inmiddels 66, maar ik heb niet één dag afgeteld. Ik kan nog uitstekend mee en ik heb zulke fijne collega’s dat ik voor twee dagen in de week doorga. Van mijn beslissing, in 2005, heb ik geen dag spijt gehad.”


< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.