Bij de koffieautomaat met...

Publicatiedatum: 03-07-2020

Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...

Bij de koffieautomaat met...Mat van Sambeek, installatiemonteur
‘Op latere leeftijd toch weer een baan!’

Lang dacht Mat van Sambeek dat hij zijn dienstverband bij zijn toenmalige werkgever wel uit zou dienen. Hij had het er immers prima naar zijn zin. Maar in 2012 viel het doek voor het bedrijf en was de Rijkevoorter plotsklaps werkloos. “Ik wist niet wat het was om niet te kunnen werken. Ook ik riep altijd: ‘Als je wilt werken, dan kun je ook werken’. Maar op het hoogtepunt van de crisis was er gewoon echt niets te vinden…”

Mat van Sambeek is van huis uit verwarmingsmonteur. “Omdat ik altijd werkte voor een kleine werkgever, doe je ook allerlei andere werkzaamheden. Zo ben ik tegenwoordig een van de weinigen die nog autogeen kan lassen, een uitstervend beroep. Er is niets zo mooi als een verwarmingssysteem dat gelast is. Of het me geholpen heeft weet ik niet, maar feit is dat ik op latere leeftijd een baan aangeboden kreeg bij Gebr. Janssen. Tamelijk bijzonder, toch? Inmiddels werk ik al zeven jaar hier en hoop ik eind van dit jaar met pensioen te gaan. Ik heb dan vijftig jaar gewerkt, mooi geweest.”

“Ik werk het liefst aan grote projecten en die heeft Gebr. Janssen gelukkig regelmatig. Nieuwbouw vind ik daarbij helemaal geweldig, want dan kun je dingen vanaf de grond opbouwen: grote afsluiters, pompen, verdelers en ketelhuizen. Dát is mijn werk. Bovendien werken we vaak met dezelfde mensen. Gezelligheid onder elkaar is óók belangrijk.”

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.