Bij de koffieautomaat met...

Publicatiedatum: 24-07-2021

Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met... Bij de koffieautomaat met...
Bij de koffieautomaat met...Jona Tebarts, installateur
‘Zinkwerk is altijd afwisselend’

Jona Tebarts wilde als jongen lasser worden. Later werd het loodgieter en daarin is hij terechtgekomen in de wereld van het zink. Omdat hij Gebr. Janssen al langer kent, leek het hem de ideale plek om te werken tijdens zijn BBL-opleiding. “Ik deed hier al vakantiewerk”, vertelt hij. “Ik was een jaar of vijftien toen ik begon, inmiddels al weer zo’n drie jaar geleden. Van zinkwerk wil ik veel leren. Het komt uiteindelijk allemaal van pas.”

Via de BBL-opleiding is Jona in dienst bij Gebr. Janssen. Hij gaat een dag in de week naar school. Om de week heeft hij daar op woensdag een praktijkdag. “Het is de opleiding tot installateur. Daarin leer ik ketels aansluiten bijvoorbeeld, maar ik ga ook het nodige leren over warmtepompen. Er gebeurt veel in de installatietechniek. Ik heb een vaste partner waarmee ik werk, en dat werkt ook het beste als je nog veel wilt leren, heb ik gemerkt.”

“Zinkwerk is altijd afwisselend, heb ik hier ontdekt. Ik hou van het werk in de buitenlucht, veel leuker dan in een lascabine zetten”, klinkt het lachend. “Ik doe meestal renovatiewerk, bijvoorbeeld voor woningcorporaties. Mijn opleiding heeft door corona een jaar vertraging opgelopen, maar het gaat allemaal goed komen. Ondertussen heb ik plezier in mijn werk. En dat voelt goed.”

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.