Een bescheiden feestje

Publicatiedatum: 25-02-2021

Een bescheiden feestje Een bescheiden feestje Een bescheiden feestje Een bescheiden feestje
Een bescheiden feestje Een bescheiden feestje
Een bescheiden feestje Een bescheiden feestje
Een bescheiden feestje Een bescheiden feestje
Een bescheiden feestje Een bescheiden feestje
Project in beeld
Vierduizend huurwoningen duurzamer gemaakt

Woningcorporatie Wonen Limburg had onlangs alle reden voor een bescheiden feestje. In de afgelopen vier jaar zijn maar liefst vierduizend huurwoningen duurzamer gemaakt. Daarvoor werkte de corporatie samen met vier ketenpartners, waaronder Gebr. Janssen. Wij verzorgden er onder meer het dakdekkerswerk, in combinatie met isoleren en de aanleg van zonnepanelen.

De gehele woningvoorraad van Wonen Limburg – zo’n 26.000 woningen – beschikt nu gemiddeld over energielabel B. De mijlpaal werd kortgeleden gevierd: de bewoners van de meest recent gerenoveerde woningen ontvingen een insectenhotel.

Innovaties
Volgens Theo Huijbers, technisch directeur bij Gebr. Janssen, wilde de corporatie minimaal twee labelstappen maken. Binnen het budget werd veel creativiteit gevraagd om dat te bereiken: met zonnepanelen, ventilatiesystemen, en met dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Op onderdelen wist Gebr. Janssen zelfs nog een label hoger te scoren, onder meer door hogere dakisolatie en meer zonnepanelen.
De afgelopen jaren wisten we zelfs nóg verdere innovaties te kunnen bereiken in zowel kosten als toepassing van technieken. Zo proberen we steeds dichter bij ‘nul op de meter’ te komen. Voor de bewoners was de operatie extra aantrekkelijk, daar de huur er niet door omhoog ging. Namens Wonen Limburg heeft Gebr. Janssen bij mogen dragen aan het behalen van klimaatdoelen én aan het realiseren van veel comfortabelere huizen. Met een veel lagere energierekening.

Het gaat verder
Woningcorporatie Wonen Limburg gaat verder: de komende twee jaar worden jaarlijks nog eens duizend woningen energetisch verbeterd.< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.