Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering

Publicatiedatum: 25-01-2021

Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering
Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering
Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering
Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering
Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering Gebr. Janssen omarmd PSO-certificering
‘Social return heeft een plek in onze bedrijfsvoering’

Gebr. Janssen omarmde als een van de eerste bedrijven de PSO-certificering. Het PSO-keurmerk beoordeelt organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gebr. Janssen staat op de hoogste sport van het keurmerk. “Voor ons is dit een ideaal instrument om elkaar scherp te houden. We hebben een doel waar we naartoe werken.”

Financieel directeur Peter van Houtum: “Social return heeft eigenlijk al die tijd al een plek in ons bedrijf. We zijn van oudsher een familiebedrijf met een sociaal hart. Mensen die niet meer kunnen komen en nog restmogelijkheden hebben, daar proberen we een plekje voor te vinden. Veel opdrachtgevers eisen dat een bepaald percentage van de projectsom wordt besteed aan social return. Maar dat is op projectbasis: daarmee help je mensen niet duurzaam aan het werk: na afronding van het project moet je ze vaak weer laten gaan.”

Koploper in PSO
Daarom wilde Gebr. Janssen social return een vaste plek in de bedrijfsvoering geven. Technisch directeur Theo Huijbers: “Samen met een reïntegratiebedrijf bekeken we ons werkproces. De jongens die van de bouw komen, moeten bij het bedrijf hun afval scheiden. Dat gaat in de praktijk niet altijd even goed. Daarom stelden we iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan om de afvalscheiding te begeleiden: het is efficiënt, spaart het milieu en bespaart afvoerkosten.”

Kennis niet verloren
Vervolgens werden alle functies tegen het licht gehouden. Inmiddels zijn er voor orderverwerking, intern transport, winkelverkoop en bemanning van het gereedschapsmagazijn nieuwe functieomschrijvingen gemaakt. En zijn er acht medewerkers uit de doelgroep aan Gebr. Janssen gebonden. Zoals Walter van der Cruijsen: “Ik werkte als monteur, onder meer aan zwaar materieel. Dat werd te zwaar. Bij Gebr. Janssen kon ik in het magazijn aan de slag. En het mooie is dat mijn kennis niet verloren is gegaan. Ik kan mijn collega’s nog regelmatig adviseren over praktische technische zaken.” Het enthousiasme en de dankbaarheid van hun medewerkers werken aanstekelijk, zeggen Peter van Houtum en Theo Huijbers. “We hopen een goed voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.”

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.