Koel onder een wit dak

Publicatiedatum: 20-02-2015

Koel onder een wit dak Koel onder een wit dak Koel onder een wit dak Koel onder een wit dak
Koel onder een wit dak Koel onder een wit dak
Koel onder een wit dak Koel onder een wit dak
Koel onder een wit dak Koel onder een wit dak
Koel onder een wit dak Koel onder een wit dak

PROJECT IN BEELD - Koel onder een wit dak


De kazerne van de brandweer uit Leerdam heeft een bijzonder dak gekregen. Gebr. Janssen voerde het project uit met de Profatec Eco dakbedekking. Dit is een dakbedekking met een witte, reflecterende mineraalafwerking. Zonlicht wordt er in hoge mate door teruggekaatst. Dit verlaagt de oppervlaktetemperatuur met meer dan dertig graden Celsius en dat zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur van de dakbedekking.

Dankzij het witte mineraal is er in de zomermaanden minder koeling nodig. En zo is de uitstoot van CO2 door het gebouw stukken minder dan bij ‘zwarte’ dakbedekking. Bovendien is de mineraalafwerking van de Profatec Eco voorzien van een speciaal titaniumdioxide. Deze werkt als katalysator voor fijnstof, die uit de lucht wordt opgevangen en onder invloed van zonlicht wordt omgezet in natuurlijke milieuneutrale stoffen, die bij een regenbui wegspoelen.

De gekozen dakbaan bestaat verder uit bitumencoating met voor een kwart gerecyclede grondstoffen. Door al deze positieve kenmerken en het Dubo-keurmerk op deze dakrol, was dit project een maatpak voor Gebr. Janssen als het gaat om duurzaam werken, milieuvriendelijkheid en een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.