Project in Beeld

Publicatiedatum: 07-02-2013

Project in Beeld Project in Beeld Project in Beeld Project in Beeld
Project in Beeld Project in Beeld
Project in Beeld Project in Beeld
Project in Beeld Project in Beeld
Project in Beeld Project in Beeld
PROJECT IN BEELD

METAMEER STEVENSBEEK - Een ‘frisse school’

We gaan even terug naar 2011. In dat jaar maakten wij de complete installatie voor sanitair, verwarming en koeling voor de nieuwbouw van de vmbo-school van Metameer aan de Kloosterstraat in Stevensbeek. Dat deden we in opdracht van Metameer en de gemeente Sint Anthonis onder directievoering van TPM Tratad. Er kwam een nieuwe school met sportzaal. In totaal gaat het om zo’n 4000 vierkante meter vloeroppervlak. De historische kapel is gebleven en werd ingepast in de nieuwbouw.

De verwarming en koeling in de nieuwe school worden verzorgd door warmte- en koudeopslag in de bodem en zijn per ruimte regelbaar. Naverwarming en/of koeling gebeurt via het luchtbehandelingssysteem, dat is uitgevoerd volgens het ‘Frisse scholen’ concept. Dit project stimuleert scholen om minder energie te verbruiken en het binnenmilieu te verbeteren: isoleren én ventileren dus. Door warmteterugwinning in het systeem is er zo weinig mogelijk warmteverlies. Dankzij de Priva meet- en regelinstallatie kan het klimaat in het gebouw ook op afstand in de gaten gehouden worden. Handig voor het geval er ooit een storing mocht zijn.

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.