Renovatie 17 woningen Molenhoek

Publicatiedatum: 29-02-2020

Renovatie 17 woningen Molenhoek Renovatie 17 woningen Molenhoek Renovatie 17 woningen Molenhoek Renovatie 17 woningen Molenhoek
Renovatie 17 woningen Molenhoek Renovatie 17 woningen Molenhoek
Renovatie 17 woningen Molenhoek Renovatie 17 woningen Molenhoek
Renovatie 17 woningen Molenhoek Renovatie 17 woningen Molenhoek
Renovatie 17 woningen Molenhoek Renovatie 17 woningen Molenhoek
Project in beeld: Renovatie 17 woningen Molenhoek
‘Voorbeeld van een geslaagde samenwerking’


Klik hier voor meer foto's

Aan De Bongerd in Molenhoek zijn zeventien woningen van Woningcorporatie Destion aan een tweede leven begonnen. De daken ondergingen een uitgebreide renovatie en kunnen er nu weer decennialang tegen. Een geslaagde samenwerking tussen Destion en Gebr. Janssen.

Tom Emonds is vastgoedmanager bij woningcorporatie Destion, die actief is in het noordelijk Noord-Limburg. Men verhuurt ongeveer 2600 verhuureenheden en maatschappelijk vastgoed in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. “Wij werken al langer samen met Gebr. Janssen”, vertelt hij. “Zij verzorgen voor ons ook onder meer het onderhoud en lossen storingen op.”
“Aan De Bongerd staan zeventien geschakelde woningen, in drie groepen. Ze zijn een jaar of vijfendertig oud en met name de betonpannen ervan waren versleten. Bij een inspectie kwamen ook andere mankementen aan het licht. Er waren in het recente verleden al wat lekkages geweest, maar toen we samen met Allan Lalji van Gebr. Janssen de situatie opnamen, zagen we ook dat het lood op sommige plaatsen slecht was en dat de platte daken en de zinken afwerkingen op de dakkapellen vervangen moesten worden.”

Aanspreekpunt
“Allan Lalji heeft de offerte verzorgd en was ons aanspreekpunt tijdens het project. Besloten werd om ook meteen de zinken dakgoten te vervangen. De regenpijpen van pvc zijn vervangen door zinken exemplaren. Het oog wil tenslotte ook wat. Verder zijn ook de dakramen vernieuwd, want daarvan was bij een groot deel het houtwerk ook aangetast.”
“Het was alles bij elkaar nog een behoorlijke klus, die eind vorig jaar is opgepakt. In de kerstperiode heeft het werk onder meer door de overvloedige regen twee weken stilgelegen, maar nu is het karwei afgerond. Gebr. Janssen heeft de operatie in delen uitgevoerd. Ze zijn van blok naar blok gegaan en de steigers verhuisden mee. Zo hoefde niet alles in één keer ‘open’ en was er voor de bewoners minimale overlast. Niet elke woning hoefde bovendien aangepakt te worden, omdat in het verleden enkele huizen door ons zijn verkocht.”

Bij de tijd
Technisch zijn de woningen weer bij de tijd. Omdat er destijds bij de bouw al gebruik is gemaakt van isolerende dakplaten, werd besloten om geen extra isolatie toe te passen. Wel werd een waterkerende onderdakfolie op de daken aangebracht. Ofschoon er tegenwoordig veel wordt gekozen voor keramische dakpannen, met name om de levensduur en om esthetische redenen, heeft Destion toch weer betonpannen laten leggen. Dit omdat enkele eigenaren van de koopwoningen in het verleden de pannen al hadden vernieuwd door betonpannen. Dat past mooi in het straatbeeld.
Tom Emonds: “Wij informeren onze bewoners altijd vooraf. Ook Gebr. Janssen communiceert met alle betrokkenen tijdens het project. Mede daardoor zijn de reacties na afloop dan ook overwegend positief. Weer een voorbeeld van operatie die goed is afgerond.”


< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.