Webinar WijTechniek

Publicatiedatum: 25-12-2020

Webinar WijTechniek Webinar WijTechniek Webinar WijTechniek Webinar WijTechniek
Webinar WijTechniek Webinar WijTechniek
Webinar WijTechniek Webinar WijTechniek
Webinar WijTechniek Webinar WijTechniek
Webinar WijTechniek Webinar WijTechniek
Webinar WijTechniek
‘De praktijkopleider in the picture’

Hoe verzorgen we voor leerlingen installatietechniek het praktijkopleiden tijdens corona? Zodat je ook op anderhalve meter afstand je leerling het beste geeft van wat jouw bedrijf in huis heeft? Eerder dit jaar werd een webinar georganiseerd door de drie grote technische opleidings- en ontwikkelingsfondsen: A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek. Onze algemeen directeur, Robert van den Heuvel, was een van de paneldeelnemers.

Het webinar wilde praktijkopleiders, waar Gebr. Janssen er een van is, informeren en inspireren. Bij Gebr. Janssen zijn zo’n vijftien leerlingen in opleiding. “Het begin van de coronacrisis was lastig”, bekent Robert van den Heuvel. “Leerlingen kwamen ‘terug’ in het bedrijf en doordat wij vrijwel uitsluitend op locatie werken, moesten we onze planning daar op aanpassen om leerlingen goed onder te kunnen brengen. Na een paar weken liep dat weer uitstekend.”

Belevingswereld
“De installatiebranche is heel goed georganiseerd. Oók in het begeleiden van bedrijven bij de vraagstukken hoe zij hun leerlingen het beste klaar kunnen stomen. De branche heeft daar ook plannen van aanpak voor. Daarom ben ik ervan overtuigd dat wij de jeugd heel goed kunnen faciliteren.” Op de vraag hoe Gebr. Janssen communiceert met de jeugd, antwoordt hij: “Je moet voelen en proeven, zelf in de belevingswereld van de jongeren willen kruipen. Luisteren naar waar hun behoeftes liggen. En openstaan voor wat anderen je hierover kunnen vertellen.”
Is er tijd genoeg om de jeugd te begeleiden? ”Ja, maar dat moet je wel plannen. Je moet ruimte inbouwen voor die terugkoppeling door de leermeesters. En voor de voortgangsgesprekken met de leerlingen zelf. Alleen zo kun je ze de aandacht geven die ze verdienen.”

< terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWs

Op de hoogte blijven van nieuws binnen Gebr. Janssen in Beugen of ontwikkelingen binnen de branche? Volg ons op Facebook of Twitter.