Groendaken

Gebr. Janssen is dé specialist in het realiseren van groene daken. Of het nu gaat om dakbegroeiing in de vorm van groendaken, grasdaken, sedumdaken of daktuinen. Een dakbegroeiing ziet er niet alleen mooi uit. Een dakbegroeiing, daktuin en/of gevelbegroeiing biedt ook vele gebruiks- en financiële voordelen. Een dakbegroeiing, ook wel groendak genoemd, beschermt de dakbedekking tegen extreme temperatuursschommelingen, hagel, veroudering en verlengt daarmee de levensduur van de dakbedekking.

Wat is een groendak? Een groendak is een dak dat bedekt is met planten. Een groendak is meer dan alleen maar een tuin boven je hoofd. Afhankelijk van het soort beplanting en het concept, spreekt men over extensieve en intensieve groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen bestaan net als gewone tuinen uit grassen, kruiden, struiken en soms zelfs bomen. Zo’n dak wordt ook wel een gebruiksdak genoemd. Uiteraard kan je die alleen aanleggen als het dak voldoende stevig zijn. Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn vooral begroeid met mossen, vetplanten en kruiden, heel eenvoudig in onderhoud, maar niet bedoeld als verblijfsruimte. Naast deze twee type groendaken zijn er ook nog enkele andere vormen!

Kan op elk dak dakbegroeiing aangebracht worden? Nee, niet elk dak is geschikt en niet elke dakbedekking is genoeg wortelwerend om voorzien te worden van dakbegroeiing. Hier komt onze ervaring als dakdekkersbedrijf om de hoek kijken en kunnen wij adviseren en indien nodig uw dak aanpassen.

De voordelen van een groendak op een rij:
- Gezondheid en milieu verbeteren
- Verhoogt de levensduur van het dak
- Betere warmtewering en geluidsisolatie
- Biodiversiteit en kwaliteit van de leefomgeving nemen toe
- En het ziet er ook nog mooi uit!

Wilt u meer weten over groendaken, grasdaken, sedumdaken of daktuinen?
Neemt u dan contact op met Gebr. Janssen Beugen.

Neem contact op met Gebr. Janssen Beugen

Groendak school Stevensbeek

Aanleg groendak middels sedumbegroeiing nieuwbouw VMBO school Stevensbeek Opdrachtgever: Metameer Stevensbeek

Meer informatie