Storing melden

Geschiedenis

Een ambachtelijk bedrijf dat zich ontwikkelde van eenmanszaak tot een gerenommeerde onderneming in sanitair, dakbedekking, riool- en installatietechniek. Meer dan 135 jaar geschiedenis en vijf generaties hebben Gebr. Janssen tot een unieke onderneming gemaakt. In 2011 kregen we het predicaat ‘Hofleverancier’.

135 jaar ervaring

In de ruim 135 jaren die we inmiddels bestaan maakten we een enorme groei door. Anno nu telt de Gebr. Janssen Groep ruim honderd medewerkers en is de onderneming in heel zuidoost-Nederland een begrip. Vakmanschap, service en een goed ondernemerschap hebben geleid tot legio successen en uitstekende vooruitzichten voor de toekomst.

De rode draad door onze geschiedenis is de focus op vakmanschap, kwaliteit en betrokkenheid. Het zorgt er vandaag de dag voor dat we uitblinken in dakbedekking, installatietechniek, riooltechniek en sanitair.

De lange geschiedenis

Het succesverhaal begint in 1886, als Johannes Janssen zich in Ottersum vestigt als dakdekker, ‘pannenstrieker’. Hij werkt voor boeren en kerken, tot in 1914 zijn zoon Jacob het bedrijf overneemt.

De crisis in de jaren ’30 en de daaropvolgende oorlog leidden tot roerige tijden. Het was de wederopbouw die ervoor zorgde dat het bedrijf weer ging floreren..

In 1951 verhuisden we van Ottersum naar Beugen. Bovendien kwam er een eerste knecht in dienst. Door de generaties heen is het bedrijf meerdere keren van vader op zoon(s) gegaan. Het ging altijd om ware vakmannen die het vak in de praktijk leerden.

Het provinciehuis van Maastricht, daken van gepatineerd koper aan de universiteit van Nijmegen; het zijn slechts twee van vele aansprekende projecten. Maar ook particulieren kunnen al sinds het eind van de negentiende eeuw rekenen op een goed dak boven hun hoofd.

Ruim 135 jaar ervaring

Uitstekende beoordeling op Techniek Nederland

Toonaangevend in zuidoost-Nederland

Geschiedenis en onderscheidingen

Door de jaren heen hebben we verschillende onderscheidingen ontvangen:

  • 2019 – Nominatie OTIB Topcoach
  • 2011 – Eervolle vermelding Daktopper Arbo innovatieprijs
  • 2011 – Hofleverancier bij Koninklijke beschikking
  • 2010 – Nominatie Fundeon beste leerbedrijf GA
  • 2008 – Winnaar publieksprijs Ondernemersprijs Land van Cuijk

Een sprekend resultaat

Hoeveel moois we ook kunnen vertellen over de projecten die wij naar tevredenheid van onze klanten hebben opgeleverd… laten wij dat onze klanten liever zelf doen. De beoordeling op Techniek Nederland / Klantenvertellen.nl is daar een sprekend resultaat van. Een resultaat waar we trots op zijn en ons iedere dag hard voor maken.

Vragen over onze geschiedenis? Bel ons op telefoonnummer 0485 – 36 96 96, stuur ons een e-mail naar info@janssenbeugen.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

Ruim 135 jaar vakmanschap. Ervaar het zelf!

Meer weten over onze historie of samen met ons geschiedenis schrijven?

Leo van den Heuvel

Commercieel directeur

E: l.v.d.heuvel@janssenbeugen.nl