Storing melden

Metameer Stevensbeek

In opdracht van Scholengemeenschap Stevensbeek (in 2011 omgedoopt in Metameer) en de Gemeente Sint Anthonis hebben wij de complete W-installatie voor de nieuwbouw VMBO aan de Kloosterstraat te Stevensbeek gerealiseerd. Het betreft hierbij een nieuwe school met sportzaal. De bestaande historische kapel is gehandhaafd en door AGS Architekten ingepast in de nieuwbouw. Het totale BVO is ca. 4.000m2. Het werk is 2011 opgeleverd.

De warmte- en koude opwekking wordt verzorgt door een warmte- en koude oplag (WKO) in de bodem. Hiervoor is ca. 4.000m1 bodemwarmte wisselaar aangebracht. Het afgiftesysteem bestaat uit, individueel regelbare, vloerverwarming/koeling en nĂ¡ verwarming/koeling via het luchtbehandelingssysteem. Het luchtbehandelingssysteem is uitgevoerd conform de normen van het “Frisse scholen” concept. Door warmte terugwinning in het systeem wordt warmteverlies zoveel mogelijk beperkt.

Het gebouw is voorzien van een Priva meet- en regelinstallatie en gebouwbeheersysteem waardoor op afstand monitoren mogelijk is.

 

Wilt u meer weten over installatietechniek?
Neemt u dan contact op met Gebr. Janssen Beugen.