Storing melden

Google gaat advertenties van loodgieters weren

Google gaat advertenties van loodgieters weren

Google laat sinds 22 februari geen advertenties meer zien voor loodgieters. Het platform wil zo voorkomen dat consumenten worden opgelicht door malafide aanbieders. Op zoek naar een loodgieter zien consumenten vaak alleen de bovenste zoekresultaten. Die zijn vaak van malafide bedrijven.

Consumenten die een lekkage hebben, een verstopt toilet of geen warm water, willen snel geholpen worden. Ze nemen vaak niet de tijd om recensies te bekijken en bellen het eerste bedrijf dat op Google zichtbaar is. Oplichters maken hier gebruik van door advertenties in te kopen die bovenaan te zien zijn. Overigens kun je via Google nog altijd bij een oplichter terechtkomen. Wie zeker wil zijn van een deskundige én eerlijke loodgieter, kan beter kijken op: technieknederland.nl. Klik dan op: vind een vakman in de buurt.

Steeds meer meldingen
Branchevereniging Techniek Nederland kreeg de afgelopen jaren steeds meer meldingen van consumenten over malafide loodgieters. Vaak gaat het om schrijnende gevallen. Zoals een geval onlangs in Westervoort, waarvan de krant melding maakte. Een stel liet een loodgieter langskomen voor een rioolverstopping. Dat bood geen soelaas. Sterker, de situatie werd nóg hopelozer. Maar of het stel wel even 3000 euro wilde aftikken. De politie kwam ter plaatse en verzocht de ‘loodgieter’ te vertrekken zonder de rekening te incasseren. Het stel liet later alsnog de verstopping met succes verhelpen. De kosten: minder dan 150 euro.

Vier tips naar een betrouwbare loodgieter
* Vraag éérst in uw omgeving of iemand een goede loodgieter bij u in de buurt kent.
* Controleer of dit bedrijf lid is van Techniek Nederland. Kijk op: technieknederland.nl.
* Vraag in het eerste telefoongesprek direct naar de kosten.
* Kijk op de website van de loodgieter of u het logo van Techniek Nederland ziet.

Deel dit artikel