Storing melden

Het belang van goed advies

In 1988 lieten Jan en Thea Sallevelt een huis bouwen in Luneven, aan de rand van Boxmeer. Nog altijd is dit de boord van het dorp en is het uitzicht vanuit hun tuinkamer groen en fraai. Dat laatste kon niet langer gezegd worden van de betonpannen die het dak sierden en die wat Jan en Thea betreft aan vervanging toe waren. “We hadden bovendien al een paar lekkages gehad, dus het werd tijd om Gebr. Janssen in te schakelen”, vertelt Jan.

De keuze voor de Beugense onderneming stond vooraf vast en dat heeft een reden: Jan en Thea Sallevelt kiezen voor lokaal. Bewust. “Je hebt louter te maken met mensen die je al kent, en als er dan een keer iets is, kun je altijd terecht.”

Kritische blik
In feite waren er twee directe aanleidingen. Zo wilde het echtpaar zonnepanelen laten installeren en dan zou dakrenovatie vooraf natuurlijk verstandig zijn. Bovendien was er voor de tweede keer een lekkage in een kilgoot. “Allan Lalji van Gebr. Janssen kwam inventariseren en zag meteen dat er meer zaken niet helemaal in orde waren, zoals de windveren. Hij onderzocht kritisch en allengs werd duidelijk dat de operatie complexer zou worden.”

Thea: “Zo zou er ook nieuw timmerwerk nodig zijn. De later aangebouwde tuinkamer kon wel een nieuw bitumendak gebruiken. En als de panlatten dan ook vervangen zouden worden, kon er meteen een isolatiedeken over het bestaande dak.” Jan vult aan: “De plastic regenafvoeren oogden na al die jaren niet echt fraai meer, dus die wilde Allan ook graag in zink uitvoeren. De zinken goten waren bovendien wat klein bemeten en voerden daardoor het water niet altijd even efficiënt af. Ook zou de schoorsteen uitgebikt worden en opnieuw gevoegd.”

 

Het belang van goed advies
Het leverde een klinkende offerte op, maar ook bij dit project bleek achteraf maar weer eens hoe belangrijk een goed advies is. “Gebr. Janssen is niet de goedkoopste, maar wát een vakmensen werken daar”, stellen Jan en Thea tevreden vast. “Begin januari zijn ze begonnen en er is zo’n twee maanden aan gewerkt. Er was veel verlet door het winterweer. Maar elke dag was er personeel, dus er was altijd voortgang. We hebben hier niettemin ook veel koffie gezet”, klinkt het lachend.

“Deze mannen zijn erop gespitst vakwerk te leveren, met al die hoekjes en het snijwerk. Soms deden ze dingen gewoon opnieuw omdat ze het resultaat zelf niet mooi genoeg vonden. Ze zijn overduidelijk trots op hun werk en halen er alles uit. Dat bleek onlangs nog toen iemand anders van Gebr. Janssen hier kwam om de schoorsteen te impregneren. ‘Wat is het hier mooi geworden’, hoorden we. Dat zegt genoeg, toch?”